Prins Bernhard Cultuurfonds
Mobiele collecte 2021

28 mei 2021

Het Cultuurfonds voert actie voor cultuur!


In de week van 28 mei t/m 5 juni vestigde het fonds aandacht op online collecteren voor kunst en cultuur met de mobiele collectebus.

Online doneren via de online collectebus kan tot uiterlijk 19 juni.

Doneert u ook aan kunst en cultuur?
Geef aan Stichting JAM, dan gaat er geld naar Kunstschooldag[en].

Klik hier en doneer eenmalig.

Heeft u vrienden, familie en relaties met een groot hart voor kunst en cultuur?
Stuur dan dit bericht svp door.


Kunstschooldag[en] 2021 GEANNULEERD

14 april 2021

Kunstschooldag[en] 2021
als gevolg van corona geen doorgang

Opnieuw hebben we moeten besluiten Kunstschooldag[en] niet door te laten gaan. Covid-19 is net als vorig jaar de grote spelbreker. Verbetering op de korte termijn lijkt uit te blijven. Zolang het virus onvoldoende onder controle is, vinden wij het niet verantwoord het jaarlijks terugkerende evenement voor ruim 6.000 8e-groepers en hun begeleiders plaats te laten vinden.

Om de schoolverlaters van 2021 toch deelgenoot te maken van het evenement, zullen wij net als vorig jaar zorgen dat ze via deze site mee kunnen doen met de online activiteiten die door de deelnemende kunstinstellingen worden aangeboden. Houd onze site in de gaten!


Data KUNSTSCHOOLDAG[EN] 2022 bekend:
donderdag 24 en vrijdag 25 maart 2022
Inschrijven (scholen en kunstinstellingen) via de tab Aanmelden

Kunstschooldag[en] 2021 UITGESTELD

21 juni 2021

Kunstschooldag[en] 2021
verplaatst naar donderdag 10 en vrijdag 11 JUNI

Kunstschooldag[en] 2021 zou zoals ieder jaar eind maart plaatsvinden. Als gevolg van corona zien we ons echter gedwongen het evenement met een aantal maanden uit te stellen. Zo hopen we de schoolverlaters van 2021 toch hét afsluitende evenement van de basisschoolperiode aan te kunnen bieden.  

Binnenkort verschijnt bijgewerkte, actuele informatie op de overige pagina's.

KUNSTSCHOOLDAG[EN] 2020 ONLINE

11 mei 2020

KUNSTSCHOOLDAG[EN] 2020
anders dan anders

Kunstschooldag[en] in de normale vorm kan niet doorgaan. Maar de 8e-groepers van 2020 kunnen het evenement toch meemaken. Vanuit huis, online. Samen of alleen. De leerkracht kan een aantal activiteiten uitzoeken, de 8e-groeper kan dat ook zelf. Broertjes, zusjes, ouders, verzorgers, iedereen kan meedoen. Blader eerst door het programmaboek en bekijk het uitgebreide aanbod. Alle vermelde locaties zijn te vinden onder het tabje locaties. Door op het logo van een locatie te klikken kom je bij het aanbod van de instelling. Neem de tijd, er is geen limiet. Je mag zo vaak je maar wilt locaties bezoeken, filmpjes bekijken, activiteiten doen. Veel plezier!


Kunstschooldag[en] 2020 UITGESTELD

17 maart 2020

KUNSTSCHOOLDAG[EN] 2020
tot nader bericht uitgesteld

Kunstschooldag[en] 2020 vindt als gevolg van de corona-uitbraak niet plaats op donderdag 26 en vrijdag 27 maart. We hopen het evenement later dit schooljaar te kunnen laten plaatsvinden. Houd de site in de gaten!


KUNSTSCHOOLDAG[EN] 2020

KUNSTSCHOOLDAG[EN] 2020
in voorbereiding

De 33e editie van Kunstschooldag[en] vindt in 2020 plaats. En wel op donderdag 26 en vrijdag 27 maart. Inschrijven is al mogelijk. Zowel voor kunstinstellingen als voor scholen. Onder tabje Aanmelden vindt u meer informatie.


KUNSTSCHOOLDAG[EN] 2019

KUNSTSCHOOLDAG[EN] 2019
was prachtig

Op donderdag 28 en vrijdag 29 maart vond Kunstschooldag[en] 2019 plaats.
64 kunst- en culturele instellingen binnen en buiten de ring ontvingen 6.000 8e-groepers en begeleiders van binnen en buiten de ring. Kleine en grote musea, concertpodia, broedplaatsen, expositieruimtes, theaters, bibliotheken, dans- en muziekstudio's, overal konden de aanstaande schoolverlaters terecht om concerten en voorstellingen bij te wonen, exposities te bekijken en deel te nemen aan workshops. Drie activiteiten voor elk kind, in drie verschillende instellingen verspreid over verschillende stadsdelen. Met het openbaar vervoer wisten de kinderen en hun begeleiders de locaties te bereiken. Een dag waarop hun dagelijkse leven even op zijn kop werd gezet. Na Kunstschooldag[en] gaat hun leventje verder, maar alles zal net een beetje anders zijn dan voorheen.

Wat is Kunstschooldag[en]?

KUNSTSCHOOLDAG[EN]
een prikkelend evenement aan het einde van de basisschool

Vele Amsterdamse kunstinstellingen, de afgelopen jaren bijna 70, werken jaarlijks mee aan Kunstschooldag[en], grote en kleine. Allemaal presenteren ze een speciaal programma, een programma dat aansluit op de belevingswereld van 11-/12-/13-jarigen. Dat programma is tevens hun visitekaartje: het laat zien wat de instellingen gedurende het hele jaar zoal te bieden hebben.

Tijdens Kunstschooldag[en] doorkruisen meer dan 6.000 8e-groepers en hun begeleiders de stad. Diezelfde scholieren hebben in de voorgaande jaren mogelijk al een paar keer kennisgemaakt met kunst, op school en daarbuiten. Ze bezochten voorstellingen, concerten en musea. Ook namen ze misschien wel deel aan intensieve kunstprojecten in de klas. Maar om de kinderen aan het einde van hun basisschooltijd nog één keer een intense kunstbeleving te laten ondergaan, biedt Kunstschooldag[en] deze 8e-groepers de unieke kans om op één dag meerdere kunstdisciplines te bezoeken. Als verdieping van hun opgedane ervaringen tijdens de afgelopen schooljaren of ter kennismaking van niet eerder ontdekte kunstvormen. Niet op school, niet in hun eigen wijk, maar in delen van de stad die ze misschien nog nooit eerder hebben bezocht. Kunstschooldag[en] als grensverleggende afsluiting van hun ‘kunstcarrière’ op de basisschool.

Kunstschooldag[en] is mogelijk dankzij incidentele subsidies en financiële steun van verschillende fondsen. Daarnaast is de medewerking van de kunstinstellingen, artiesten en kunstenaars onontbeerlijk. Evenals de hulp van vrijwilligers en stagiairs van relevante opleidingen. En het enthousiasme van de leerkrachten, ouders en begeleiders die de kinderen op sleeptouw nemen. Dankzij hun inzet en toewijding krijgt de Amsterdamse jeugd de kans een dag lang kunst en cultuur te snuiven. Jaren later weten vele toenmalige deelnemertjes zich Kunstschooldag[en] nog te herinneren!

Voor vragen over Kunstschooldag[en], bel met of mail naar Stichting JAM.
Telefoonnummer: 020 - 622 01 83 | e-mail: info@kunstschooldag.nl

Contactgegevens

Stichting JAM
Recht Boomssloot 9 huis
1011 CR Amsterdam

T 020 - 622 01 83
E info@kunstschooldag.nl

Like onze Facebook pagina