Kunstschooldag[en] 2017, jubileumeditie

Op donderdag 30 en vrijdag 31 maart vond de 30e editie van Kunstschooldag[en] plaats. Een feestelijk gebeuren. Dat is het natuurlijk ieder jaar, maar deze keer, dankzij het jubileumjaar, net ietsje feestelijker dan anders.Bijna 6.000 8e-groepers en hun begeleiders bezochten tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement op één dag, donderdag óf vrijdag, drie verschillende kunstinstellingen. Meer dan vijftig instellingen waren in dit jubileumjaar betrokken bij het openstellen van hun locaties. Locaties die verspreid liggen over de gehele stad, van oost naar west, van noord naar zuid, binnen en buiten de ring. Zowel grote, gerenommeerde instituten als kleine, intieme musea, theatertjes, creatieve broedplaatsen, openbare bibliotheken en nog meer, ontvingen de 8e-groepers één of twee dagen. Hun medewerkers en vrijwilligers verzorgden een op maat gesneden programma. De 8e-groepers kregen op deze manier een buitengewoon bijzonder en afwisselend programma voorgeschoteld. Onder het tabje locaties zijn alle in 2017 participerende kunstinstellingen te vinden. We hopen van harte dat deze locaties ook volgend jaar weer van de partij zijn, als het evenement zijn jaarlijkse vervolg krijgt op donderdag 22 en vrijdag 23 maart 2018.

KSD 2017-Slim Kofi


Elvin Mensah alias Slim Kofi is een Amsterdamse rapper en songwriter met Ghanese wortels. Behalve muzikant is hij danser en actief in de filmwereld, als acteur en scriptschrijver. Kortom, een multi-talent! Sinds 2011 schrijft hij zijn eigen nummers en duikt hij regelmatig de studio in. Onlangs heeft hij een succesvolle Europese tour met de bekende Nigeriaanse rapper Ice Prince Zamani afgesloten.

Kofi  heeft een eigen visie op het maken van muziek: door middel van muziek en performance wil hij geluk delen met anderen. “Als het gaat om de muziek ben ik anders. Ik geloof namelijk in de mogelijkheid om een ziel met muziek te redden. En gaat het om rappen, dan rap ik vanuit mijn hart, vanuit de inspiratie die ik krijg van het leven en van mijn vrienden. Dus wanneer ik rap op een beat, probeer ik mezelf en mijn mensen te vermaken.”

KSD 2017-Reporters

Dit jaar zijn onze reportertjes afkomstig van OSB De Notenkraker. Maar liefst acht 8e-groepers hebben zich aangemeld. De school barst van journalistiek talent!

De Bende van Zes komt uit groep 8A van meester István en juf Vanessa. Kainat, Melle, Morgan, Julia, Tiara en Thomas maken deel uit van deze bende.

Uit groep 8B van juf Yvon komt het Gouden Duo. Dit koppel bestaat uit Jip en Stein.

Lees hun verslagen!

KSD 2017-Reporters Kainat & Julia gaan naar de Melkweg

De Melkweg
De Melkweg is een poppodium met 2 concertzalen, maar er zijn ook theatervoorstellingen en exposities. Het gebouw van de Melkweg is een oud fabrieksgebouw. Wij vinden het een heel mooi pand. De Melkweg ligt achter de Stadsschouwburg. Er is zelfs een zaal die tussen de Stadsschouwburg en de Melkweg inhangt. Die zaal, de Rabozaal, gebruiken ze allebei. Maar wij gaan niet naar de Rabozaal maar naar de concertzaal OZ. Daar geven Nelson Clark en ISCA een show speciaal voor de kunstschooldagen. Nelson Clark is zanger, songwriter en producer en ISCA is een dj. Wij denken dat het heel leuk gaat worden!

KSD 2017-Reporters Morgan & Tiara bezoeken EYE


Donderdag 12:00 uur EYE

Gebouw
Overdag lijkt EYE een gebouw, maar in de avond lijkt het door de reflectie in het water een oog. Je hebt in het begin een hele grote trap, dan kom je binnen en daar zie je een balie. Dan kun je 2 kanten op, naar boven en naar beneden. Boven is de bioscoop en beneden is er een hele grote muur en die laat jezelf zien in een ander soort iets, en je hebt allemaal dingen om een film te maken.

Tiara: ik verwacht dat het leuk wordt, ik ben er wel al heel vaak geweest met de opvang. Ik weet niks over de tentoonstelling dus ik kan niet echt weten wat ik kan verwachten, en omdat ik er al zo vaak ben geweest ken ik alles al.

Morgan: ik verwacht dat het heel leuk gaat zijn, ik ben er ook nog nooit geweest. Ik weet niks van de tentoonstelling, dus het is een hele verassing voor mij, maar gelukkig houd ik van verassingen. Wordt spannend !!!!!

KSD 2017-De Bende van Zes: Kainat, Melle, Morgan, Julia, Tiara & Thomas


Ik ben Kainat en ik ben 11 jaar oud. Ik zit op de Notenkraker in groep 8A. Mijn leerkrachten heten: István Hitzelberger (meester) en Vanessa Bounin (juf). Ik heb hoge verwachtingen voor de kunstschooldag. Ik heb het gevoel dat het heel erg leuk gaat worden en dat iedereen er heel veel plezier bij gaat krijgen!

Hoi. Ik ben Melle, 11 jaar en ik zit op De Notenkraker in groep 8 met meester István en juf Vanessa. Ik verwacht leuke films, voorstellingen en musea.  Ik denk dat we leuke dagen gaan krijgen!  

Hallo mensen van de Kunstschooldag , mijn naam is Morgan Mortel.  Ik ben 12 jaar oud . Ik zit op OBS de Notenkraker, Groep 8A . Mijn meester is István, en mijn juf is Vanessa. Ik ben super blij dat ik dit mag gaan doen. Mijn verwachting is dat ik hoop dat het ook heel leuk wordt. Ik heb dit nog nooit gedaan, dus vind het ook wel beetje spannend . Met vriendelijke groet,  Morgan.

Ik ben Julia Voorn en ik ben 11 jaar. Ik zit op de Notenkraker op school. Ik zit in groep 8a en mijn leerkrachten heten István en Vanessa. Mij lijkt de Kunstschooldag héél erg leuk en interessant! Ik hoop dat we er veel van opsteken.

Hallo ik ben een reporter van de Kunstschooldag[en]. Ik ben Tiara Kobossen ik ben 12 jaar oud. Ik zit op de Notenkraker in groep 8a, we hebben een meester en een juf ze heten: István Hitzelberger  & Vanessa Bounin. Mijn verwachtingen van de Kunstschooldag: Ik verwacht vooral dat het een leuke en een gezellige dag wordt, want plezier is het belangrijkste. Ik heb niet echt grote verwachtingen, vind ik. Ik hoop vooral dat ik een gezellige dag heb met de reporters en de andere kinderen van mijn klas. Voor de rest maakt het mij niet zoveel uit naar welke plaatsen wij gaan, ik vind ze allemaal wel leuk. Maar ik hoop wel een beetje Paradiso. Dan was dit het alweer !! Groetjes Van Tiara en de reporters

Ik ben Thomas Balderas Sanchez. Ik ben 11 jaar oud. Zit op de Notenkraker groep 8A. Meester István en juf Vanessa. Ik hoop dat het leuk wordt.

KSD 2017-Het Gouden Duo:  Jip & Stein


Ik ben Jip van de Voort. Ik ben geboren op 27 December 2004. Ik heb me in de klas aangemeld om reporter te zijn, omdat ik erg van kunst, cultuur en ook heel erg van geschiedenis houd. Ik zou het daarom dus erg leuk vinden om reporter te zijn. Ik sta graag voor de camera en kan over een onderwerp erg veel vertellen. Ik kan ook goed fotograferen. Ik zit op voetbal en ben erg sportief. Ik ben vaak blij en soms ook best druk. Ik ben ook erg nieuwsgierig. Ik verheug me dan ook erg veel op de kunst en cultuur dag.

Ik ben Stein van den Berge. Ik zit op obs De Notenkraker. Het lijkt me leuk en interessant om de reporter samen met Jip zijn. Waarom het mij zo leuk lijkt is omdat ik hou van foto’s maken en ook om als een journalist stukken te schrijven. Ik denk dat dit zeer goed gaat lukken met mij en Jip. Het wordt vast en zeker een mooi resultaat! Groeten, Stein

Kunstschooldag[en] 2016, een korte terugblik

KSD 2016-bijdrage meester Kevin+zijn groep

Volg hier de voorbereidingen van Meester Kevin en zijn 8e-groepers van de 16e Montessorischool Gaasperdam op de Kunstschooldag[en] 2016 en zie hoe ze de dag uiteindelijk ervaren hebben.

Op weg naar Kunstschooldag[en] 2016 editie 4
Op weg naar Kunstschooldag[en] 2016 editie 3
Op weg naar Kunstschooldag[en] 2016 editie 2
Op weg naar Kunstschooldag[en] 2016 editie 1


KSD 2016-reporters WSV in beeld


Van links naar rechts: Anna, Senna, Sophia en Silas

KSD 2016-Bokoesam in Paradiso


KSD 2016-interview Maya Shanti Koldijk


Interview Maya Shanti Koldijk

Kunstschooldag[en] 2015, een korte terugblik

Op donderdag 26 en vrijdag 27 maart bezochten ruim 5.500 leerlingen en hun begeleiders diverse culturele en kunstinstellingen in Amsterdam. Mede dankzij deze instellingen was het voor de Stichting JAM opnieuw mogelijk een sprankelend en gevarieerd programma samen te stellen.

Om 10, 12 en 14 uur bezochten de 8e-groepers concerten, dans- en theatervoorstellingen, en namen ze deel aan rondleidingen in een van de vele musea die Amsterdam rijk is.

Dankzij de enthousiaste leerkrachten en begeleiders, de vele vrijwilligers en een groot aantal stagiaires die ook dit jaar weer meewerkten aan de Kunstschooldag[en] beleefde ieder kind een onvergetelijke dag vol kunst en cultuur.

Een van de deelnemende instellingen die al jaren trouw meedoet is Paradiso. Dit jaar stond tijdens de Kunstschooldag[en] de succesvolle rapper Dio op het podium van de poptempel.De Kunstschooldag[en] 2015, jouw foto's en filmpjes!

Dit jaar hebben we na afloop van de Kunstschooldag[en] geen enquête gestuurd naar de scholen die hebben deelgenomen. Uit voorgaande jaren is gebleken dat de enquête geen meerwaarde heeft, noch voor ons, noch voor jullie. Omdat we wel graag weten hoe jullie de Kunstschooldag[en] hebben ervaren, hebben we gevraagd om ons foto's en filmpjes te sturen. Er zat zelfs een beloning aan vast: de beste inzending is beloond met vrijkaartjes voor de nieuwste dansvoorstelling van Amsterdam Urban Dance Company in het DeLaMar Theater op 15 juni 2015. Alle inzending zijn op deze website te zien onder 'Jouw mooiste dag'.

Winnaar 'Jouw mooiste dag' 2015:
16e Montessorischool Gaasperdam met een prachtige diapresentatie. De foto's en het liedje 'Ik kan blijven kijken naar jou!' deden de harten van alle juryleden harder kloppen!

Belangrijk: Heb je ideeën of suggesties, mail ze ons.
E-mail: info@kunstschooldag.nl
Of bel naar Stichting JAM kantoor: 020-6220183

Installeer de Adobe reader